Herensokken

Je vind bij Hooiberg een uitgebreide collectie sokken van Sockwell en Birkenstock. De sokken van Sockwell zijn unieke wonderen van breitechniek, vervaardigd van hoogwaardige garens als merinowol, alpacawol en bamboe. Voordelen van deze unieke materialenmix is dat ze vrij blijven van geurtjes en zeer goede vocht absorberende eigenschappen hebben. De collectie compressiesokken zijn voorzien van compressie om de bloedstroom vanuit de voeten en onderbenen een handje te helpen weer terug te vloeien naar het hart. Door de bijdrage aan een optimale bloedcirculatie zijn de sokken uitermate geschikt voor wie lang moet staan of zitten, tijdens het sporten en tijdens een lange vliegreis. Daarbij zorgen ze ervoor dat de voeten, enkels en/of onderbenen niet gaan opzwellen. Al met al voorkomen de compressiesokken veel voorkomende irritaties zoals zware of vermoeide benen.

Wie juist gevoelige voeten of een gevoelige huid heeft, die heeft veel baat bij de diabetes sokken van Sockwell. Deze sokken hebben geen elastiek en voelbare naden. De boord is extra los gebreid, zonder dat deze zal gaan afzakken. Dit laatste geldt ook voor de sneakersokken van Sockwell. Waar goedkope sneakersokjes gauw de neiging hebben in de schoen, onder de voet te kruipen, blijven de Sockwell sneakersokken mooi op hun plaats zitten. Nog een voordeel is dat ze zijn vervaardigd van hoogwaardige materialen, zodat ze niet zullen gaan stinken. Wel zo prettig tijdens warme zomerdagen.

Voor de sportievelingen onder ons zijn de sport- of wandelsokken onmisbaar. Zowel de sportsokken als de wandelsokken zijn voorzien van klasse 1 compressie. Door de matig druk in de sokken helpen ze, net als bij de normale compressiesokken, de bloedsomloop zo goed mogelijk op gang houden. Door sportsokken te dragen tijdens de workout ervaar je langere tijd een energieker gevoel, wordt de kans op kramp en spierpijn verminderd en zullen de spieren sneller herstellen na de training. De sportsokken zijn ook uitermate geschikt voor hardlopen. De wandelsokken zijn voorzien van een wat dikker gebreid voetbed ten behoeve van extra demping.