Grashopper

De originele Grashopper van Sioux stond in 1964 aan de basis van de modieuze vrijetijds mocassin zoals we deze tegenwoordig kennen. Het model verbrak hiermee alle tot dan toe geldende mode gewoontes en was meteen een zeer succesvolle schoen voor Sioux.

Original

De schoen met persoonlijkheid

De “new generation” Grashopper onderscheidt zich van de massa door haar markante neus en opvallende prints en kleuren. Het is geen sneaker als de meeste andere en het is geen mocassin zoals we deze al jaren kennen. Een Grashopper is een combinatie van beide. Het unieke ontwerp maakt het echt een schoen met persoonlijkheid. De nieuwe Grashopper is gebaseerd op de originele Grashopper, maar dan in een nieuw, modern jasje. Maar ook het origineel wordt niet vergeten, want Sioux brengt deze nog steeds op de markt. Echt een tijdloze klassieker dus.

New Generation

Indian Spirit

De mocassin is de meest oorspronkelijke maakwijze voor schoenen, van oudsher een schoen van de indiaanse bevolking. De indiaanse stammen leefden in harmonie met de natuur en waren trots op hun leefgebied. Voor de schoenen die zij zelf maakten, de mocassins, werden dan ook uitsluitend natuurlijke materialen uit hun leefgebied gebruikt.

Dit verhaal bracht de Duitse schoenfabrikant Peter Sapper op het idee om de mocassin naar Duitsland te brengen. Zijn voorouders waren namelijk geëmigreerd naar Guatemala, waar hij in aanraking was gekomen met deze traditionele maakwijze voor schoenen.

Populaire modellen