Sioux

Wie kiest voor Sioux, die kiest voor kwaliteit en duurzaam draagplezier. De schoenen onderscheiden zich niet alleen door de maakwijzen, geïnspireerd door de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika, maar ook door het design. De schoenen gaan langer mee dan één seizoen, dus Sioux kiest ervoor zich niet te richten op snel vervliegende modetrends. Ze kiezen voor tijdloze ontwerpen die lang in de mode zijn, maar zich prima laten combineren met fashionable en moderne outfits.

Met de hand gemaakt

De schoenen van Sioux worden volgens traditionele maakwijzen en grotendeels met de hand vervaardig van eersteklas materialen. Voordat de schoenen met hun unieke draagcomfort kunnen worden gedragen zijn er ongeveer 150 (ambachtelijke) bewerkingsstappen uitgevoerd. Dit gebeurt allemaal in een eigen fabriek in Portugal. Het leer wat gebruikt wordt is afkomstig van een select groepje leveranciers en het leer wordt eerst uiterst zorgvuldig onderzocht door de ervaren leerinkopers van Sioux. Enkel puntgaaf leer mag worden gebruikt voor de schoenen.

Groot geworden met de mocassin

Het Duitse merk is groot geworden met de mocassin, het oorspronkelijke schoeisel van de indianen uit Noord-Amerika. Zij vonden het prettig dat een schoen zich naar de individuele voet kon aanpassen en ze ook blootsvoets konden worden gedragen. Daarom zijn mocassins zo ongelofelijk prettig om te dragen. Dit was voor Sioux oprichter Peter Sapper, wiens voor voorouders naar Amerika waren geëmigreerd, reden om de mocassin naar Europa te brengen. Nog steeds is de mocassin het meest belangrijke model in de collectie en is Sioux marktleider in het mocassin segment. Verkrijgbaar in vele varianten, maar altijd voorzien van het onmiskenbare herkenningsteken en de met de hand gestikte mocassinnaad, die bovenop de schoen zichtbaar is. Sioux is tevens het moedermerk van Grashopper.

Populaire modellen