Sockwell

De collectie sokken van het Amerikaanse merk Sockwell zijn unieke wonderen van breitechniek waarbij er gebruik is gemaakt van een combinatie aan hoogwaardige materialen als bamboegarens, merinowol en alpaca wol. Bij Sockwell willen ze graag mensen wakker schudden over de manier waarop we over sokken denken. Ze zijn ervan overtuigd dat “therapeutische technieken” uitstekend samen kunnen gaan met een moderne lifestyle en mode.

Verlichting van klachten en beter gevoel van welzijn

Sockwell heeft een ruim assortiment sokken en compressiekousen op de markt gebracht. De focus hierbij ligt op het verhelpen of verminderen van voetproblemen, het verbeteren van de bloedsomloop voor een energieker gevoel en het verminderen van lichamelijke klachten en een optimaal draagcomfort. Maar wie meteen denkt aan saaie en huidskleurige sokken heeft het mis. Sockwell vindt het net zo belangrijk dat je bij het dragen van therapeutische sokken geen concessies hoeft te doen op design. Je hebt de keuze uit een ruim palet aan modieuze kleuren en stijlvolle ontwerpen.

Therapeutische sokken

De compressiekousen van Sockwell zijn perfect voor als je een staand- of zittend beroep hebt, tijdens een zwangerschap, tijdens lange autoritten of vliegreizen en zo kunnen we eigenlijk nog wel even doorgaan. Veel mensen ervaren het gevoel van zware of geïrriteerde benen als ze lang hebben gestaan of gezeten, vooral na het lang zitten in een krappe ruimte als het vliegtuig of auto. De sokken met compressie helpen deze klachten voorkomen. Verder heeft het merk speciale sokken voor diabetici en voor verlichting van voetproblemen als hielspoor, hallux valgus en pijn onder de voorvoet.

Sportsokken

Tijdens het sporten is het dragen van de juiste kleding en schoenen van groot belang om het beste in jezelf naar boven te halen. Maar het dragen van de juiste sokken zijn minstens net zo belangrijk. De sokken van Sockwell geven je maximale ondersteuning tijdens en na intensieve lichamelijke inspanning. Dit komt door de compressie in de sportsokken die bijdraagt aan het verbeteren van de bloedcirculatie, zuurstofaanvoer voor de beenspieren, stabilisatie en comfort. De sokken dragen tevens bij aan een sneller spierherstel en voorkomen nare luchtjes en blaren door het gebruik van goede temperatuur regulerende en vocht absorberende materialen.